Skip to main content
Сеп 17, 2012

Агенцијата за државни патишта веќе потпиша договор за изработка на проектна документација, со Друштвото за инженеринг и консалтинг „Чакар Партнерс“ од Скопје.


Сеп 17, 2012

Денес охридските високообразовни установи го одржаа првиот академски час.


Сеп 17, 2012

Хортикултурна инвазија, есенва, се највува врз бројни парковски површини во градот. 


Сеп 15, 2012

Синоќа неколку минути после полноќ, на улицата Карпош Војвода во познатата социјална зграда, лице добро познато на полицијата влегло во стан и на сопственичката и  одзел пари, документи, пасош, возачка исправа и лична карта.


Сеп 15, 2012

Само тројца охриѓани добиле субвенции за вградување на соларна енергија во нивните домови.


Сеп 15, 2012

Во Охрид два дена ќе има политичко предавање на тема „Политичка организација и комуникација на модерна народна партија“.


Сеп 15, 2012

Младинската невладина организација УФУК од Македонија ја реализираше втората етапа од проектот „100 години од Балканските војни“.


Сеп 14, 2012

Жалбите на жителите на Калишта стигаа до заменик министерот за образование,Сафет Незири.