Skip to main content
Окт 4, 2012

Постаментот за бистата на Гоце Делчев – празен.


Окт 4, 2012

Академик Цветан Грозданов, денес прославува 50 години од својата плодна научно-истражувачка дејност.


Окт 4, 2012

За една недела ќе биде пуштена улицата кај „Макси Д“, каде поради голем пропуст при изведба на атмосферска канализација, зина дел од патот на самата раскрсница. „Изнајдовме едноставно и трајно решение“, вели директорот на ЈП НИСКОГРАДБА-ОХРИД, Владо Цветкоски.


Окт 3, 2012

Охриѓани повторно го актуелизираа проблемот со распуканиот ѕид на Долни сарај. Тие бараат Завод и музеј под итно да интервенира. Од таму пак објаснуваат дека се е во рацете на Министерството за култура.


Окт 3, 2012

Професионалноста на охридските новинари им засмета на дел од членството на СОНК – регионална канцеларија Охрид.


Окт 3, 2012

Една скала пред институција, еден неспуштен рабник на пешачки премин се огромна пречка за лицата во инвалидска количка.


Окт 3, 2012

Во Охрид се одржува камп на мултикултурата. Неговата цел е учениците од сите етнички заедници присутни во Македонија преку едукативни и социјални активности да се поттикнат на меѓусебна интеракција и комуникација.


Окт 2, 2012

Локалната интензивно работи на инфраструктурата во градов. Дали се исполнува планот и програмата или пак избори се ближат.