Skip to main content
Сеп 28, 2023
Членството во ЕУ од аспект на развој на туризмот

Кампањата „Ние сме Европа” утре во Охрид

Утре во 18:00 часот, на плато пред ДОЛНА ПОРТА во Охрид, ќе се одржи отворена трибина на тема членството во ЕУ од аспект на развој на туризмот и заштита на животната средина.

Сеп 28, 2023
Совет на Општина Охрид

Свикана 33-тата седница на Совет на Општина Охрид

На дневен ред на триесет и третатат седница се претежно точки од областа на урбанизмот, како и Одлуката за утврдување на тарифа за водната услуга снабдување со вода за пиење (водоснабдување) на ЈП Водовод Охрид за регулиран период 2024 – 2026 година.

Сеп 28, 2023
Општина Охрид

Градоначалникот Пецаков оствари работна средба со делегација од Република Полска

Полски владини претставници, претставници на бизнис заедницата и стопанската комора разговараа со генералните менаџери на најголемите компании во охридскиот регион, како и претставници на туристичкиот сектор во градот.

Сеп 28, 2023
Општина Охрид

Нов режим на сообраќај на ул. „7ми Ноември“

Почнувајќи од денес (28.09) дел од улицата „7ми Ноември“ на потег од крстосницата со улицата „Марко Нестороски“ (кај Крст џамија) па се до крстосницата со улицата „Васил Главинов“ (кај хотел „Кам“) ќе биде целосно забранета за сообраќај.

Сеп 28, 2023
Врсничко насилство

Булинг има и во охридските училишта

Врсничкото насилство го има и во охридските училишта. Според професорите,  клучно во борбата со булингот   е раното откирвање и навремена реакција од страна на сите чинители.Невладините преку едукативни трибини ќе работат со родителите, професорите и учениците за намалување на оваа негативна појава.

Сеп 28, 2023
УХМР

Сончево со умерена облачност и температура до 23 степени

Во недела ќе има услови за локален дожд и ќе дува умерен до засилен ветер од северен правец.

Сеп 27, 2023
Општина Охрид

Избрани најдобрите творби на конкурсот „Со плодови во топли есенски бои исполни ги дланките свои“

Наградените ученици во придружба на родител да достават трансакциски сметки во Одделението за заштита и влијание врз животната средина при Општина Охрид.

Сеп 27, 2023
Градско зеленило

Јавна презентација и расправа за извештајот за влијание врз животна средина на Стратегија за развој на зеленило на општина Охрид

Јавната  презентација и јавната расправа ќе се одржи на ден 20.10.2023г.  во големата сала на Општина Охрид,со почеток во 12 часот.