Skip to main content
Мај 27, 2024
Образование
Тимот на ОЕМУЦ го освои првото место на меѓународниот натпревар од областа на електротехника и мехатроника во силна конкуренција од училишта од седум држави.

Мај 27, 2024
СВР Охрид
Документите можат да ги подигнат во просториите на  одделението во Охрид, Струга, Кичево и Дебар, секој работен ден од 07.30 до 19.30 часот.

Мај 27, 2024
Општина Охрид
Со дезинсекцијата ќе биде опфатено Охридското крајбрежјето на потег од с. Подмолје до комплексот Св. Наум, територијата на град Охрид, потег на река Грашница, Коселска Река.

Мај 24, 2024
Општина Охрид ги награди најдобрите основци и средношколци по повод Денот на сесловенските просветители.

Мај 24, 2024
Браќата Кирил и Методиј пред еден милениум покажаа дека нема инфериорни култури и народи, дека нема нееднакви пред божјото слово и божјата правда, дека секоја неправда може да се порази со силната волја и посветеност, работа и труд, истакна во своето обраќање лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски.

Мај 24, 2024
Општина Охрид
Двата културни настани организирани од страна на Општина Охрид и Амбасадата на Република Словачка во Македонија.

Мај 24, 2024
За оштетување на рампите и за непрописно напуштање на паркинг просторот во премиум зоната ЈП Билјанини извори ќе наплатува надоместок во износ од 50 евра. Претпријатието често се соочува со трошоци поради оштетување на рампите и други злоупотреби од страна на несовесни корсиници на паркинг просторот со кој стопанисува. Со измена на ценовникот од страна на советот на општината сега претпријатието има основа да ја наплати штетата од причинителите кои ќе ги идентификува од видео надзорот.

Мај 24, 2024
Љубителите на книга овој викенд можат да ја посетат книжарницата на тркала Зборче.