Skip to main content
Фев 7, 2024

Владата го усвои Извештајот за состојбата на природното и културното наследство на Охридскиот регион и напредокот во спроведувањето на препораките

Задолжена е министерката за култура, како претседателка на Националната комисија на УНЕСКО, да го достави Извештајот до Центарот за светско наследство на УНЕСКО.

Фев 7, 2024

Сите инволвирани во изградбата на автопатот Кичево – Охрид денеска во посета на трасата

Целта е, како што информира ЈПДП, јавноста детално да се запознае со тековните состојби на трасата во изградба.

Фев 7, 2024

Вечерва хуманитарна забава за помош на Петар во Irish Pub Dublin

Luger, No Fun, The Backdoor Band, 3Vox и Ѓоко Танески ќе настапат на забавата посветена на Петар и неговата борба.

Фев 7, 2024

Неопходен е Дом за стари лица

Повозрасната популација бара Дом за стари лица. Во време кога иселувањето на младите е тренд, расте популацијата на стари лица кои имаат потреба од згрижување. Пред точно десет години беше најавено дека ќе се гради современ Дом за стари лица во населбата Далјан, но се уште го нема.

Фев 6, 2024

Охрид достојно го чествува ликот и делото на Прличев

Со повеќе активности, Охрид и годинава достојно ја одбележува годишнината од смртта на Григор Прличев.

Фев 6, 2024

Антенатален Бартеров синдром – Ги запознаваме ретките болести

Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат лицата со ретки болести. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков лек? Колку и дали воопшто се пристапни и достапни лековите?…

Фев 6, 2024

131 година од смртта на Григор Прличев

Деновиве во Охрид, со низа активности се одбележува 131 годишнината од смртта на големиот поет и преродбеник Прличев.

Фев 6, 2024
Специјализирана болница Св. Еразмо и Центар за развој на ЈЗПР

Болницата „Св. Еразмо“ ги подобри условите за хидротерапија

Центарот за физикална терапија се опреми со: две кади за електротерапија за цело тело, единица за криотерапија и Хидрауличен лифт за базен.