Децениски проблем

Патот за Орман во целосен мрак, реагираат жителите

Жители на селото Орман, кое се наоѓа на неколку минути од Охрид, се жалат дека патот кон селото е во целосен мрак. Испратиле барање до Општина Охрид за улично осветлување, но сѐ уште ништо не е преземено.
Орман

Откако во рубриката „Ти си твојот град“ беше објавено дека голема скршена гранка од орев виси над патот кој води за селото Орман и претставува голема опасност за минувачите и возачите, добивме нова реакција од жител на Орман, за уште еден проблем кој ги мачи жителите.

Скршена гранка виси над патот за Орман

А што е со уличното осветлување? Сите градоначалници го ветуваат, но никој сѐ уште не го реализирал. Досега само мене два пати ме удри кола, а има уште којзнае колку вакви незгоди – вели Игор Дуноски за рубриката „Ти си твојот град“.

Тој додава дека неколкупати испратиле и барање за улично осветлување до Оштина Охрид, со име, презиме и потпис на сите жители, но надлежните сѐ уште не го решиле нивниот голем проблем.

Орман
Орман
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top