Skip to main content

Почувствуван земјотрес во Охрид

Според првичните информации потресот бил со јачина од 3,3 степени според Европската макросеизмичка скала
 |  инфодеск  | 
земјотрес

Во 10 часот и 14 минути охриѓани почувствуваа земјотрес. Според првичните информации потресот бил со јачина од 3,3 степени според Европската макросеизмичка скала на длабочина од 2 км , на 10 км североисточно до Делогожда.

Информациите се уште не се потврдени од сеизмичките опсерватории .