Skip to main content

Продолжуваат зафатите на објектот на Универзитетот „Св.Апостол Павле“

Министерот за образование Панче Кралев, при посетата на УИНТ „Св.Апостол Павле“ информира дека завршен е првиот дел од постапката за доградба на објектот каде е сместен универзитетот.

 |  Голабовски Крсте  | 
Pance Kralev
Панче Кралев

Министерот за образование Панче Кралев, при посетата на УИНТ „Св.Апостол Павле“ информира дека завршен е првиот дел од постапката за доградба на објектот каде е сместен универзитетот.

uintУредувањето на просторот од поранешната касарна ќе почека за следната година, кажа Министерот Кралев.

„Реконструкцијата на касарната останува, тоа ќе се реализира следната година, монетално се изготвува проектната документација. Во прва фаза да се заокружи моменталниот објект на „Св. Апостол Павле“. Тој објект е предмет на оваа постапка, а реконструкцијата на касарната ќе следи  наредната година“ објасни Министерот Кралев.

{loadposition content9}