Skip to main content

Промоција на книгата „Прогласот“ на Константин Филозоф Св. Кирил

Промоцијата на книгата е по повод одбележувањето на 20-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Република Македонија и Република Словачка.

 |  Голабовски Крсте  | 
proglas
проглас

proglasПромоцијата на книгата е по повод одбележувањето на 20-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Република Македонија и Република Словачка.

Инаку покровител на манифестацијата е претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов, а  свое обраќање ќе имаат амбасадорот на Република Словачка, Мартин Безак, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски и министерката за култура на Република Македонија, Елизабета Канческа – Милевска.

На маргините на промоцијата на книгата, предвидено е да биде отворена и изложбата „1.150 години од доаѓањето на Константин и Методиј на словачка територија“.

{loadposition content9}