©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


СДУ ги промовира кандидатите за советници

Објавени имињата на кандидатите за членови на Советот од  СДУ за Охрид и Дебрца.

 

 |  Валентина Нелоска  | 
Vele Mitanoski
Веле Митаноски
Објавени имињата на кандидатите за членови на Советот од  СДУ за Охрид и Дебрца

Носител на листата е дип.професор Веле Митаноски, Марко Спасески дип.менаџер по осигурување, Марина Целакоска дип.етнолог, Наумче Кордоски администратор, Жарко Куциноски угостител, Аница Ангелеска културолошки техничар, Билгин Тоска занетчија, Борис Влавчески машинобравар, Јана Кароска дип.економист, Александар Крстаноски студент. 

Vele MitanoskiПрезентирани  беа советничката листа  и кандидатот за  градоначалник Димче Андрески од СДУ за оштина  Дебрца. Во изборната програма на Андрески покрај подобрување на патната инфраструктура, изградбата на водоводна мрежа, подобрување на условите на жената на село, развој на манастирскиот туризам  посебно место има развојот на селскиот туризам.

Објавени и имињата на кандидатите на советничката листа на СДУ за општина Дебрца. Носител  на листата е Даниел Огненоски. Покрај Огненоски, на листата следуваат имињата на Наумоски Ристо, Јонческа Менче, Велјаноски Мирче, Јончески Борче, Наумоска Васка, Китаноски  Сашо, Китаноски Страшо, Илческа Дијана, Попоски Ристо и Мазенкоски Димитрија.

 

 

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top