©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


СДУ за фер избори

Декларација за фер и демократски избори иницирана од   општинската организиација на социјал демократската унија.

 |  Валентина Нелоска  | 
Vele Mitanoski
Веле Митаноски
Декларација за фер и демократски избори иницирана од   општинската организиација на социјал демократската унија.
 
Охридската организација на социјал демократската унија предложи усвојување на  Декларација за фер и демократски избори во духот на развиените демократски општства. Декларацијата ќе го носи името „ За достоинството на Охрид“, а е во име на светлите традиции на градот и  неговите цивилизациски вредности.

„Со неа  ќе се направи врска помеѓу славните вредности  и денешното живеење во сферата на политиката“ – вели  потпретседателот на СДУ , Веле Митаноски.

Vele MitanoskiЕдна ваква декларација ќе им помогне на политичките субјекти  да го надминат и да го заборават тоа што се случувало во минатото,  да се  емитувааат пораки за избори кои ќе ни го отворат патот кон европските и нато интеграциите додава Митаноски.  

Иницијативата на општинската организиација на СДУ е дадена на разгледување на политичките партии од кои
се очекува нивно размислување и предлози.   Целат е никој да не извлече политички бенефит и кога ќе се потпишува да нема партиски занци  и да се направи на неутрален терен , да испратиме порака дека ќарот треба да го имаат гласачите и да направиме празник на 22 март.

Декларација за фер и демократски избори се очекува да биде прифатена и  потпишана  до крај на месец февруари.

 

 

 

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top