Skip to main content

Општина Охрид

Се поставува нова енергетски ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Николески“ во Лескоец

Со овој зафат значително се подобруваат условите во овај објект и притоа се намалуваат трошоците поврзани со греење.
 |  инфодеск  | 

Деновиве започна поставувањето на нова енергетски ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Николески“ во Лескоец.

Со овој зафат значително се подобруваат условите во овај објект и притоа се намалуваат трошоците поврзани со греење.

-Дадовме ветување за посветен однос во подобрувањето на условите во сите воспитно – образовни институции и тоа го реализираме, напиша градоначалникот Пецаков во објава на Фејсбук.

Финансиските средства предвидени за овој зафат изнесуваат 1 564 984 денари, а се обезбедени од буџетот на општина Охрид.