Skip to main content

Се реновира Интерното одделение при ЈЗУ Општа болница Охрид

Последниот пат одделот бил реновиран во 1978 год.
 |  инфодеск  | 

Започна реновирање на одделот за внатрешни заболувања со пнеумофтизиологија при ЈЗУ Општа болница Охрид.

Интерното одделение при ЈЗУ Општа болница Охрид претставува регионален центар за општа и специјалистичка интернистичка патологија која се карактеризира со висока фрекфенција на пациенти кои имаат честа потреба од хоспитализација. Последниот пат одделот бил реновиран во 1978 год. и поради тоа, отпочна комплетно реновирање, вклучувајќи осовременување на болничките соби, работни простории, кабинетите, санитарните јазли и замена на надворешна столарија, информираат од болницата.

Иницијатива за реализација на овој проект е на раководителот на одделот за внатрешни заболување и пнеумофтизиологија Д-р Виолета Целеска со поддршка на Директорот на Установата, д-р Асен Шајн.

За таа цел се издвоени 2.900.000,00 ден од сопствена сметка на болницата и 1.300.000,00 ден. се добиени како донација од опшествени одговорни компании кои ќе бидат намемети за замена на надворешната столарија.

Преку реализација на овој проект, се стремиме кон подобрување на квалитетот на здравствени услуги и условите за работа, намалување на ризикот за интрахоспитални инфекции, истовремено зголемувајќи го задоволството на пациентите, имедицинскиот персонал и подобрување на енергетската ефикасност, велат од ЈЗУ Општа болница Охрид.