Инфо сесија

Со дигитална трансформација до иновација

Во четврток со почеток во 11 часот во Старт-ап центарот Касарна Хаб во Охрид ќе се одржи информативен настан за предизвикот „Со дигитална трансформација до иновација“.
 |  инфодеск  | 
Со дигитална трансофрмација до иновација

Старт-ап центарот Касарна Хаб Охрид во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој и Швајцарија преку Програмата за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, организираат инфо сесија за предизвикот „Со дигитална трансформација до иновација”.

Настанот ќе се одржи на 26.01.2023 година со почеток во 11:00 часот, ул. „Радојца Новичиќ” ББ, Охрид (Павилјон 2 од поранешна Касарна) https://goo.gl/maps/WsJtLFxo2LkumET26

Сите заинтересирани треба да го потврдат своето присуство на следната е-маил адреса: info@kasarna.net најдоцна до 24.01.2023 година.

На инфо сесијата секој ќе може да ги постави своите прашања кои се поврзани со активниот повик на претставниците од ФИТР, од Програмата за зголемување на пазарна вработливост – ИМЕ и ќе имаат можност да се запознаат со услугите кои ги нуди организаторот Старт-ап центарот Касарна Хаб Охрид. Предизвикот „Со дигитална трансформација до иновација” е наменет за мали и средни претпријатија од земјоделско – прехранбениот и туристички сектор – информираат од Касарна Хаб.

Целта е да се овозможи зголемување на иновативноства и конкурентноста на претпријатијата преку воведување на дигитални решенија кои ќе водат кон дигитална трансформација во нивното работење.

Вкупниот буџет на предизвикот изнесува 18.450.000 денари, а Фондот обезбедува финансирање до 70% од вкупниот буџет за проектот за микро или мало претпријатие, односно до 50% вкупниот буџет за проектот за средни претпријатија, во максимален износ од 1.845.000 денари.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top