©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Свет без мочуришта е свет без вода

По повод „Светски ден на влажните живеалишта“ учениците од VIII-2 одделение, членови во Вики клубот од Охрид, при ООУ „Кочо Рацин“- Охрид и нивниот одделенски раководител Наташа Неданоска која воедно е и едукатор за образование на ГЛАМ Македонија, одржаа работилница посветена на водните живеалишта.

 |  Голабовски Крсте  | 

По повод „Светски ден на влажните живеалишта“ учениците од VIII-2 одделение, членови во Вики клубот од Охрид, при ООУ „Кочо Рацин“- Охрид и нивниот одделенски раководител Наташа Неданоска која воедно е и едукатор за образование на ГЛАМ Македонија, одржаа работилница посветена на водните живеалишта.

Работилницата под наслов „Свет без мочуришта е свет без вода“ беше доста креативна, па покрај осознавањето зошто се значајни овој тип на живеалишта, на истата тема учениците напишаа и неколку статии на Википедија на македонски јазик. Статиите кои произлегоа од овие вредни ученици се поставени на следните линкови:

Стењско блато
 https://mk.wikipedia.org/…/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%9A%D1…
Тресет
https://mk.wikipedia.org/…/%D0%A2%D1%80%D0%B5%D1%81%D0…
Меѓународни мочуришта
https://mk.wikipedia.org/w/index.php…

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top