Skip to main content

Светна населбата Далјан

Жителите од населбата Далјан, вчера  покажаа висока еколошка свест.

 |  Валентина Неловска  | 
Daljan
Daljan

Жителите од населбата Далјан, вчера  покажаа висока еколошка свест. Во акцијатат за расчистување на потегот од поранешната стара зграда на морнарицата , плажата и училишниот двор се вклучиле 50 граѓани. Со заеднички  сили екологистите  го светнаа Далјан. На јавниот повик преку медиумите и социјалните мрежи се одѕвале  30 возрасни и 20 деца на возраст од 7 до 15 години. Во расчистувањето на натрупаниот смет на лоаклните депонии низ населбата им помогнале и 5-мина вработени од Комуналец. Биле исчистени и одвезени четири камиони со смет.

DaljanОва е втора акција во која жителите се вклучиле, но многу помасовно од претходната.  Жителите од Далјан планираат да не застанат само на овие две акции туку да преземат и други активности за уредување на нивната населба.
Ова е навистина еден убав пример за еколошко однесување на граѓаните и во  останатите населби во градот. Охрид да биде град без локални депонии и со граѓани кои ќе имаат висока еколошка свест за животната средина.      

 

 


{loadposition content9}