©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Намален ризикот од појава на шумски пожари

Укината забраната за движење во шуми

Откако е проценето дека е намален ризикот од појава на шумски пожари, укината е забраната за движење низ шуми.
 |  инфодеск  | 
Шума

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ја укина делумната забрана за движење во шуми и шумски земјишта заради проценката дека е намален ризикот од појава на шумски пожари.

Одлуката е спроведена на барање на Јавното претпријатие „Национални шуми“, откако претходно на 24 јуни годинава стапи во сила забраната за движење низ шумски предели поради зголемен ризик од шумски пожари.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top