©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Засилени полициски контроли

Управувале возило под дејство на алкохол

Казнети се шест возачи на подрачјето на СВР Охрид кои управувале возило под дејство на алкохол. Во Охрид 2, Струга 3 и Дебар 1.
 |  инфодеск  | 
Полициски службеници

Продолжуваат полициските акциски контроли во сообраќајот.

На 21-ви и 22-ри септември 2022 година, во периодот од 22 до 01 часот, при извршени сообраќајни контроли на подрачје на СВР Охрид, полициските службеници затекнале 6 возачи кои управувале моторни возила под дејство на алкохол (двајца во Охрид, во Струга 3-ца возачи и еден во Дебар). Тие се исклучени од сообраќај, одземени им се возачките документи и поднесени им се соодветни платни налози – информира портпаролот на секторот Стефан Димоски.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top