Skip to main content

Водени спортови

Успешен финиш на III-та Меѓународна едриличарска регата

Викендов во водите се одржа III-та Меѓународна едриличарска регата, во организација на Здружението за спортско едрење „Акватика Јахтинг”- Охрид.
 |  Голабовски Крсте  |  ,
Медали

Викендов во водите се одржа III-та Меѓународна едриличарска регата, во организација на Здружението за спортско едрење „Акватика Јахтинг”- Охрид, поддржана од Едриличарската Федерација на Македонија, Општина Охрид и Агенцијата за спорт и млади.

Едриличарите своите вештини и знаења ги одмерија во три категории и тоа во класите „Оптимист“, „ILCA 4“ и „класата 470“ на регатното поле на потегот меѓу Градското пристаниште, Канео и Горица 1.

Пласманот по класи е следен:

Класа „Оптимист“

Генерален севкупен пласман, машки севкупен пласман и машки под 12 години

 1. Антони Зајац – Гдањски клуб Жегларски, Полска
 2. Камил Роман – Гдањски клуб Жегларски, Полска
 3. Петар Петров – Централен Софиски Јахт клуб, Бугарија

Женски севкупен пласман

 1. Андреа Чуркоска – ЕК Снегар, Струга, Македонија
 2. Анѓела Дракулиќ – ЈК Палиќ, Србија
 3. Александра Пупек -Гдањски клуб Жегларски, Полска

Жени под 12 години

 1. Мила Булатовиќ – Акватика Јахтинг, Охрид, Македонија
 2. Гала Булатовиќ – Акватика Јахтинг, Охрид, Македонија
 3. Сара Милеска – ЕК Снегар Струга, Македонија

Класа „ILCA 4“

 1. Мерт Љушо – ЕК Снегар Струга Македонија
 2. Берталан Молнар – ЈК Палиќ, Србија
 3. Георги Петров – Централен Софиски Јахт клуб, Бугарија

„Класа 470“

 1. Милош Илиќ/Драган Илиќ – Бродарски клуб Металац, Смедерево, Србија
 2. Данило Бешиќ/Никола Павиќ – Бродарски клуб Металац, Смедерево, Србија
 3. Славчо Мургоски/Матеј Симоноски – Акватика Јахтинг, Охрид, Македонија.