Skip to main content

МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност

Утре на градскиот плоштад заедничка кампања на МВР и МПС

Целта е доближување до граѓаните за суштината, вредностите и карактеристиките на концептот – полициско работење со заедницата, важноста од градењето партнерство помеѓу полицијата и граѓаните.
 |  инфодеск  | 
Градски плоштад Охрид

Утре, 25 март (сабота) 2023 година, во 12 часот на градскиот плоштад „Св. Климент Охридски”, претставници од СВР Охрид ќе присуствуваат на промовирање на заедничката кампања на МВР и МПС, „МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност”.

Целта е доближување до граѓаните за суштината, вредностите и карактеристиките на концептот – полициско работење со заедницата, важноста од градењето партнерство помеѓу полицијата и граѓаните, но и механизмите за контрола врз полицијата што придонесуваат за зголемување на нејзиниот кредибилитет и интегритет.