Skip to main content

театар

ВДИШИ ТЕАТАР 2024

На 12 јуни започнува деветтото издание на Меѓународниот Аматерски Младински Театарски Фестивал „Вдиши Театар“
 |  инфодеск  | 
Бара Вдиши театар

Аматерскиот театарски фестивал ВДИШИ ТЕАТАР 2024 во организација на Црвен крст Охрид, во среда, 12.06.2024 година ќе ја претсави својата прва претстава за овогодинешното издание во предворје на црквата Св. Софија – Охрид.

Театарски групи од општинските организации на Црвен крст Бар, Црна гора, Крагујевац и Суботица, Србија, ќе се претстават пред Охридската публика во Центарот за култура Григор Прличев, во деновите 13 и 14.06.2024 година.

Влезот за сите претстави е слободен.