Skip to main content

Во ковид центарот во Охрид има хоспитализирано 90 пациенти

Во ковид центарот во Охрид има хоспитализирано 90 пациенти, во Гостивар 45, во Струга 19 болни, во болницата во Струмица хоспитализирани се 104 пациенти, во Кочани 25, во Кичево 35.

 |   | 

Во ковид центарот во Охрид има хоспитализирано 90 пациенти, во Гостивар 45, во Струга 19 болни, во болницата во Струмица хоспитализирани се 104 пациенти, во Кочани 25, во Кичево 35.

Од болниците низ државата, најмногу хоспитализирани има во Битола-124, па во Прилеп-107.

Во болницата во Кавадарци 58, а во Гевгелија 22 лица позитивни и суспектни на коронавирусот, во Штип се хоспитализирани 93 пациенти, на инфективното одделение во Тетово има 39 пациенти, во Велес 88, а во Куманово 103 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19.