Бездомник ноќите ги минува надвор на минусни температури

Води ли некој грижа за бездомниците во Охрид?!

Има ли служби во градов кои се грижат за овие лица? Води ли некој сметка за нив, но и за имиџот на градот? Не оставаме ли слика на бездушност и негрижа?, прашува наша сограѓанка.
Бездомник

И на минусните температури кои деновиве ја зафатија Македонија, бездомникот во Охрид ноќите ги поминува надвор. Чести беа фотографиите од него во летниот период, а тогаш беше стациониран пред угостителските објекти на кејот.

Има ли служби во градов кои се грижат за овие лица? Води ли некој сметка за нив, но и за имиџот на градот? Не оставаме ли слика на бездушност и негрижа? – прашува нашата сограѓанка Ели Д, која ги испрати фотографиите до нашата рубрика „Ти си твојот град“.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top