Skip to main content

„Волкот и седумте јариња“ повторно пред охриѓани

НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”.

 |  Голабовски Крсте  | 
logo
лого

плакатНУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”.

Оваа САБОТА, 29-ти Март 2014 година, почеток 12.00 часот, по цена на влезницата од само 50 денари, наменета за најмладите, НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА” . Преставата  премиерно беше прикажана во месец декември 2013 година и истата прифатена од многубројната публика.

Детска балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”е во организација на НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид а поддржана од Министерството за култура на Р.Македонија.

Времетраењето на детската балетска претстава е 45 минути.

{loadposition content9}