Skip to main content

Волшебната претстава за деца „Црвенкапа” во недела во ЦК Григор Прличев – Охрид

Претстава која според публиката е вистински детски, музички-театарски спектакл за младите.
 |  инфодеск  | 

Специјално само за најмладата публика во Охрид, на 26.05.2024 (недела) со почеток во 11:30 часот во големата сала во НУЦК Григор Прличев – Охрид ќе биде одиграна волшебната претстава за деца „Црвенкапа”.

Станува збор за претстава која ги полни салите низ цела Македонија, и истата е надополнета и со неколку новокомпонирани детски музички песни кои се специјално создадени за оваа претстава, и истите пред публиката заедно со дечињата ќе ги отпеат нивните омилени театарски ликови од оваа волшебна сказна. На крајот од претставата дечињата ќе се сликаат со Црвенкапа и волкот.

Претставата со сигурност ќе создаде волшебни, детски спомени во секое детско срце, а воедно ќе ги потсети родителите на дечињата на времето кога и тие беа деца, и уживаа во театарската магија, велат организаторите.

Сите кои сакаат да ја проследат театарската претстава може да си резервираат билет 24/7на телефонскиот број на театарската продукција 24/7 на 078/ 66-77-97. Резервирајте веднаш, додека сеуште има билети!!! Резервирајте веднаш додека сеуште има билети!