Во должина од 80 метри

Започна изградбата на пешачката патека Плаошник-Канео

Патеката од Плаошник до Канео е во должина од 80 метри, а ќе биде поплочена со камен. На патеката Канео-Лабино во тек се активности за поставување на нова заштитна ограда.
 |  инфодеск  | 
Патека Плаошник Канео

Започнаа градежни активности за изградба на нова пешачка патека во стариот дел на градот.

Патеката се протега од Плаошник до Канео и е во должина од 80 метри, а ќе биде поплочена со камен.

Со реализацијата на оваа патека се збогатуваат пешачките патеки во стариот дел на градот. Покрај оваа активност, на веќе постоечката патека од Канео до Лабино во тек се активности за поставување на нова заштитна ограда по должина на патеката. Вредноста на проектот е 500 000 денари, а средствата се обезбедени од Буџетот на Општина Охрид – информира градоначалникот Кирил Пецаков.

Патека Плаошник Канео
Патека Плаошник Канео
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top