©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Јан 22, 2013

Охриѓани слободни стрелци

Охриѓани слабо заинтерсирани да дадат поддршка на народната иницијатива Аман за измени во Законот за енергетика.


Јан 22, 2013

Ќе се вратат ли фенерчињата во стариот дел на градот?

Ова културно специфично обележје скоро и да го нема низ Варош.


Јан 21, 2013

Рибна чорба за Гинис

За денот на рибарите охриѓани подготвија 3,3 тони рибина чорба за Гинис.


Јан 21, 2013

Уште една кражба во Охридска златара

Украден накит од златарата  „Прима Голд“ во охридската чаршија.


Јан 21, 2013

Развојот на туризмот – тема на трибина


„Развојот на туризмот во Охрид и владините мерки кои се преземаат во оваа област“, тема на трибина.


Јан 21, 2013

Искршена скулптурата јагула на плажата Куба Либре

Искршена скулптурата јагула поставена на плажата Куба Либре.


Јан 21, 2013

Дел од „Марко Нестороски“ подолго време во мрак-се жалат жителите

Од  одделението за сообраќај и улици велат дека се работи за технички проблем, кој ќе биде решен.


Јан 19, 2013

Кинескиот кредит за автопатот до Охрид влегува во собрание

Пратениците  ќе го гласаат законот за ратификување на овој договор потпишан на крајот од минатата година.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top