©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Лабораторија Вевчани
Јун 24, 2022
Здравствен дом др светозар чочороски

Се надоградува биохемиската лабораторија во Вевчани

Се надоградува биохемиската лабораторија во Здравствениот дом Вевчани. Набавени се нови медицински апарати и извршена е надградба на лабораторискиот информативен систем. Постојано има реагенси за сите видови анализи, токму затоа зголемен е бројот на пациенти од целиот регион.

Депонија
Јун 24, 2022
Комунален отпад

Дебрца повторно мета на еколошки натрапници

Директно се загрозува правото на здрава животна средина како фундаментално граѓанско право, а Општина Дебрца поднесе кривични пријави до ОЈО и СВР Охрид и пријава до Државниот инспекторат за животна средина.

Јун 24, 2022
Национални шуми

Забрана за движење низ шуми

Движењето е дозволено само со писмено одобрение издадено од подружниците на ЈП „Национални шуми“. Забраната се применува заради превенција од шумски пожари.

Вело тура
Јун 24, 2022
Рекреација

ИПА Охрид со вело тура за вело патека Охрид Струга

Утре рекреативна вело тура Охрид-Струга-Радожда, во организација на ИПА Охрид. Стартот е во 8:30 часот од Градското пристаниште во Охрид.

Каменско
Јун 24, 2022
Меѓународна поетска манифестација

Охридски поетски бисер на 25-ти јуни

На 25-ти јуни со почеток во 13 часот во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско ќе се одржи „Охридски поетски бисер“.

Камена подлога
Јун 24, 2022
Јп нискоградба охрид

Санација на камена подлога на Климентов Универзитет

Денеска на улицата „Климентов Универзитет“ екипи на ЈП „Нискоградба“ Охрид вршат санација на камена подлога.

Атлетски камп
Јун 24, 2022
Спорт и едукација

Детски атлетски камп во Охрид

Младите таленти од Македонија, Србија и Албанија, деновиве уживаат во Охрид во кралицата на спортовите на терените на Спортско рекративниот центар Биљанини извори. Седумдесет деца од три држави на возраст од осум до шеснаесет години како учесници на кампот, покрај со атлетика имаат и многу други активности како социјални така и рекреативни, а секако надополнети со многу едукација.

Автопат Кичево Охрид
Јун 24, 2022
Работна машина на автопат

Жител на Требеништа затекнат при кражба на гориво

59-годишен жител на селото Требеништа е затекнат при кражба на гориво од работна машина на автопатот во изградба Кичево-Охрид.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top