©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Фестивали на отворено

Филмскиот дух на летна сцена во Струга

Намерата е збогатување на културната програма во градот. Повисоката цел е да ја врќање на кино културата во Струга. Oдносно враќање на редовната кино програма која за ја нема ни во Охрид, ни во Струга.
 |  инфодеск  | 
Јаков Попоски

Шестото издание на Фестивалот за кратки филмови Дрим Шорт 2022, деновиве го оживува филмскиот дух на Летната сцена во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга.

И покрај скромниот и негламурозен и прилично неформален пристап, првите два фестивалски денови поминаа со најголема посетеност од сите претходни изданија вели Јаков Поповски, дел од организацијата на фестивалот.

До 9 август фестивалот нуди многубројни проекции на кратки филмови во неколку категории, студентска, регионална, меѓународна и специјалната програма „Соочување со минатото“, но и неколку други настани кои се „оф-програмата“.

Дознајте повеќе од видеото 👇👇

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top