Skip to main content

Лице од Велешта доби кривична за производство и дистрибуција на детска порнографија

Тој, користејќи апликации за комуникација, на повеќе социјални мрежи се зачленувал во групи, во кои ширел содржина со детска порнографија, информираат од СВР Охрид
 |  инфодеск  | 
Свр Охрид

СВР Охрид поднесе кривична пријава против 28 годишно лице од струшкото село Велешта, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „производство и дистрибуција на детска порнографија”.

-Тој, користејќи апликации за комуникација, на повеќе социјални мрежи се зачленувал во групи, во кои ширел содржина со детска порнографија. Потоа, истите ги споделувал во други групни и лични профили со кои разменувале линкови од групи со таква и слична содржина, информира портпаролот на СВР Охрид, Стефан Димоски.