Вевчани

Нов лик за улицата Шопев мост во Вевчани

Привршуваат подготовките за комплетна реализација проектот за реконструкција на локалната улица “Шопев мост” – Здравствен Дом Вевчани.
 |  Голабовски Крсте  | 
Улица

Привршуваат подготовките за комплетна реализација проектот за реконструкција на локалната улица “Шопев мост” – Здравствен Дом Вевчани.

Согласно насоките и барањата од Светска Банка, извршено е целосното репроектирање на трасата, изработен е основен сообраќаен проект, како и други потребни елаборати за реконструкција на локалната улица во согласност со барањата на Светска банка.

Денес е објавен тедендер за избор на изведувач за реализација на градежните работи со што оваа дотраена и целосно амортизирана улица комплетно ќе се реконструира по завшрување на потребните процедури и склучување на договор со избраниот понудувач – изведувач.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top