Skip to main content
Јул 4, 2023
Веслачки клуб Црн Дрим -Струга
Младата Ана Прентоска во дисциплината скиф за пионерки на 1000 метри го освои одличното второ место и сребрениот медал.

Јул 3, 2023
АМСМ
Градежните активности на регионалниот пат ќе се извршуваат до 8-ми јули 2023 година, потенцираат од АМСМ.

Јул 1, 2023
еко туризам
Познатите угостителски објекти етно куќи, ресторани и сместувачки капацитети во својата понуда ќе вклучуваат локални производи и со процент од својот приход ќе учествуваат во заштита на природата.

Јун 30, 2023
Пратенички прашања во Собранието
„Доколку ги погледнете основите по кои е донесена одлуката од Стејт департментот за ставање на црната листа, во текот на извршувањето на функцијата Мерко бил во коалиција со сите политички партии, рече премиерот.

Јун 29, 2023
Моќта на џудото да ги зближи луѓето
За прв пат во земјава беше организиран инклузивен џудо натпревар на кој учесниците со интелектуална попреченост од Македонија, Србија и Романија ги покажаа своите неверојатни вештини.

Јун 28, 2023
АТО Центар за современа уметност и култура
Петставата „Улаф сте“, е во продукција на битолскиот АТО Центар за современа уметност и култура и  ги обработува проблемите на младите и фактот дека населението се иселува од државата.

Јун 26, 2023
Струшки вечери на поезијата – ЧУВСТВОТВОРЕН ЈАЗИК
Се е подготвено за најстарата поетска манифестација во земјава Струшки вечери на поезијата. Повеќе од 25 поети од светот, како и домашни поети од постарата, но и од помладата генерација, ќе учествуваат на главните поетски читања. Организаторите најавуваат богата програма.

Јун 26, 2023
Oд страна на институцијата Општина Струга, како и од моја страна, ќе ја доставyвам навреме и што е можно поскоро секоја потребна документација, бидејќи секогаш сум бил транспарентен за органите на правдата и за сите други институции.“ – напиша Мерко.