©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Фев 13, 2009

Администарција по швајцарски терк

Администрацијата во општина Струга ќе применува вештини по примерот на нивните колеги од Цирих-Швајцарија.


Фев 13, 2009

Од струшкиот огранок на ДУИ сеуште молк

Велат за два дена ќе се знае која ќе е носител на советничката листа,  a кои ќе бидат кандидати за советници.


Фев 12, 2009

Уште еден обид да се реши проблемот во „Нико Нестор“

Попладнево државниот врв заедно со локалната самоуправа, уште еднаш преку состанок ќе се обидат да го решат проблемот во „Нико Нестор“. Настава и денес не се одржуваше.


Фев 11, 2009

Се расправа зад затворени врати

Владини претставници денеска во Струга имаа средба со градоначалникот и раководствата на средните училишта, во обид да се изнајде решение за проблемите кои доведоа до меѓуетнички тензии во средношколскиот центар.


Фев 11, 2009

Струшките спортисти со светски успеси на гости кај градоначалникот

Му ги кажаа досегашните достигнувања, потенцираа оти успесите би биле поголеми, доколку се добро финансиски подкрепени.


Фев 11, 2009

Обелоденета независната листа на советници за Вевчани

На списокот се наоѓаат 9 кандидати, докажани луѓе, со искуство пред себе.


Фев 10, 2009

Не профункционираа јазичните смени во Нико Нестор

Претпладне на настава се појавиле само дел од  албанските средношколци, иако според завчерашната препорака на министерот за образование Перо Стојановски, утрово на  настава требаше да дојдат следат учениците Албанци, додека попладнето средношколците Македонци.


Фев 9, 2009

Од утре јазични смени во „Нико Нестор“

Новиот начин на одржување настава ќе биде привремено решение, кое ќе се применува до крајот на оваа учебна година.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top