©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Јан 27, 2009

Подмладок на крап пуштен во Црн Дрим

Концесионерите што стопанисуваат со долниот слив на реката Црн Дрим, заедно со одговорните од ХЕЦ „Глобочица“ и Спортско-риболовниот клуб „Црн Дрим“ од Лабуништа, деновиве извршија порибување на долниот слив на реката и вештачкото езеро „Глобочица“ со подмладок на крап.


Јан 22, 2009

Масовна тепачка во ОУ „Нико Нестор“

Тројца ученици се полесно повредени во масовната тепачка помеѓу ученици Македонци и Албанци што се случи во Средното училиште „Нико Нестор“ во Струга.


Јан 19, 2009

Стружани масовно, излегоа за Водици

Ладното време не ги спречи Стружани заеднички да го прослават празникот Водици.


Јан 16, 2009

Нова стратегија на ОВР Струга

Советодавната група  за превенција ќе започне да функционира со поинтензивно темпо. Доколку граѓаните ги пријавуваат случаите, големи се шансите да се реализираат идеите,  и да се зголеми безбедноста во местото каде живеме.


Јан 15, 2009

Археолошките локалитети во струшкиот регион запоставени

Додека во Охрид постојано владата вложува во оваа област, не е ваков случајот во  Струга.


Јан 13, 2009

Вевчани под маска

Со звукот на тапанот и зурлата на двете групи, „Долно“ и „Горно“ маало, започна василичарскиот вевчански карневал.


Јан 10, 2009

Министерот за здравство Османи во посета на Струга

Министерот за здравство Бујар Османи, денеска во зградата на општина Струга, ќе се сретне со градоначалникот Рамиз Мерко и со директорите на јавните здравствени установи од овој регион.


Јан 7, 2009

Иако празници, политичарите си ја тераат политиката

Струшкиот огранок на ДУИ интензивно се подготвува за претстојните избори.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top