Јан 5, 2009

Денеска е Свети Наум Охридски –Чудотворец

Православните христијани денес го одбележуваат еден од најголемите црковни празници, Свети Наум Охридски-Чудотворец.


Јан 2, 2009

Струшките советници задоволни од нивната работа

Кажаа дека дека соживотот е на високо ниво но неопходни се нови вработувања. Малку е направено за турците кои живеат во овој град, се пожали советничката од партијата на Турците.


Дек 31, 2008

Стружани интензивно ги привршуваат подготовките за дочек на Новата Година

За празнувањето да не премине во трагедија, одбегнувајте употреба на пиротехнички средства и огнено оружје. Оваа е новогодишната поораката на здружението на жени  „Езерка“ од Струга.


Дек 30, 2008

Струшката СДСМ ја објави листата со кандидати за советници

Празен простор е оставен за предлогот за кандидат за прв човек на Струга.


Дек 29, 2008

Струшкиот совет заседаваше за последен пат за оваа година

Во празнично расположение го одобрија предлог буџетот за 2009 година и избраа командир на полициската станица во Струга.


Дек 26, 2008

Рамиз Мерко конечно задоволен од соработката со централната власт

Откако неговите сопартијци се дел од составот, Мерко вели се чувствува дека работите тргнаа во нагорна линија.


Дек 25, 2008

Графитите неибзежен дел од Дом на култура во Струга

Граѓаните велат- нека има графити ама да не наликуваат на урбан вандализам и истите да се на одреден простор а не по целиот град.


Дек 24, 2008

Предлог буџетот на Општина Струга за 2009-та година под лупа

Истиот денес беше  на јавна расправа. Не се дискутираше многу околу распределените средства.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top