©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

едрилици
Јун 19, 2022
Едриличарска федерација

Запознај го едрењето заштити го езерото

Отворен едриличарски ден, односно бесплатни тури со едрилици по Охридското езеро.

Дм маркет
Јун 16, 2022

Прва ДМ дрогерија во Струга

На едно место купувачите ќе уживаат во квалитетот на четиринаесет илјади производи. Купувачите ќе може д а го почуствуваат мотото на компанијата „Тука сум човек тука купувам“. Во следните три дена ќе има големи попусти на производите.

Офтолмолошка амбуланта Вевчани
Јун 16, 2022
Здравствен дом д-р Светозар Чочороски

Вевчани доби Офталмолошка амбуланта

Во здравствениот дом „Д-р Светозар Чочороски“ започна со работа очниот оддел кој е комплетно опремен, а има и лекар специјалист офталмолог. Пациентите во регионот од Велешта до Дебар нема веќе да патуваат до Струга и Охрид за офталмолошки прегледи.

Европска конференција за религии
Јун 15, 2022
Втората Европска конференција за религии

Прекин на војната, е пораката на научната фела

Научници, професори и експерти бараат решение за прекин на руско украинскиот конфликт. Според експертите кои се дел од Втората Европска конференција за религии, војната во Украина не е само економска и политичка, туку етничка и религиозна. На дебатата во Струга учествуваат и научници од Украина и Русија.

Мурал струга
Јун 14, 2022
Мурал култура

Уметност наместо говор на омраза

Финален настан, по долгиот процес на учење за мултикултурализам, радикализација и креативни алатки како дел од проектот во рамки на „Мултикултуралиам и радикализација – нови пристапи кон старите проблеми“.

Мост Вевчани
Јун 9, 2022
Вевчани

Се средуваат туристичките локалитети во Вевчани

На самиот праг од туристиката сезона интензивно се работи на разубавување на репрезентативните туристички локалитети во Вевчани.

Вевчани зелена дестинација
Јун 8, 2022
Развој на одржлив туризам

Вевчани зелена дестинација

Информативна средба за активностите кои ќе се одвиваат за развој на одржлив туризам и промоција на Вевчани во меѓународни рамки.

хуманитарен настан
Јун 7, 2022
Уметност и хуманост во Струга

Хуманитарен настан ,,New beginnings” во Струга

Хуманитарната вечер ( 8-ми јуни ), на летната сцена во Струга исполнета со музички изведби и ликовни презентации на учениците при гимназија ,, Д-р Ибрахим Темо ”
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top