Skip to main content
Мар 27, 2009

Тројца ученици повредени во тепачка во Струга

Овој пат инволвирани се два класа од гимназијата „Ибрахим Темо“. Засега не е познат мотивот за инцидентот.


Мар 27, 2009

ДПА ќе го подржи Рамиз Мерко

Струшкиот огранок на ДПА во вториот круг од изборите ќе го  подржи кандидатот албанец.


Мар 26, 2009

Цаноски порача да се гласа за човек а не политичка партијa

Етничките делби  веќе се минато вели градоначалничкиот кандидат, Фијат Цаноски.


Мар 25, 2009

Откриени сторители на тешки кражби во Струга

Прекинат ланецот на 11 последователни тешки кражби во струшкиот регион. Направена штета од 1.256.000 денари.


Мар 24, 2009

Тивка кампања на ДУИ

Актуелниот градоначалник Рамиз Мерко им се заблагодари на политичките партии и граѓаните кои допринеле во Струга да има фер избори.

 


Мар 24, 2009

Колоритен состав на новиот струшки совет

Во него, 15 албанци, 3-ца македонски муслимани и 9 македонци.


Мар 23, 2009

Мерко и Фијат во втор круг

За градоначалничката функција на Струга ќе се борат Рамиз Мерко и Фијат Цаноски. Според досегашните резултати за овие кандидати ќе се гласа и во следниот круг. Граѓаните очекуваат состојбата во Струга да тргне во нагорна линија, без разлика кој ќе раководи со градот.


Мар 23, 2009

Изборниот процес во Струга помина во фер и демократска атмосфера

Општинската изборна комисија ги објави првичните резултати за градоначалник, советничка листа и претседателски кандидат.