Skip to main content
Апр 17, 2009

И стружани остануваат верни на традицијата

Со вапцани јајца и јагнешко на домашната трпеза стружани ќе го Велигден.


Апр 16, 2009

Верифицирани мандатите на новите советници во Струга

Рамиз Мерко и официјално го започна својот втор градоначалнички мандат.


Апр 14, 2009

Управниот суд пресече

Доставените жалби од ПЕИ до Управниот суд на Македонија одбиени.

 


Апр 14, 2009

Неколку училишта и детски градинки ќе добијат спортски игралишта

Над 200 американски деца, кои живеат во Европа и САД, вклучени се во изградба на спортски игралишта во неколку струшки и охридски училишта, како и детски градинки.


Апр 10, 2009

Меѓуетнички конфликт во Струга

Поединци даваат лоша слика за соживотот во градот, тврдат стружани.


Апр 9, 2009

Паѓаат канделабри низ Струга

Надвисната бандера веќе 10-тина дена им се заканува на граѓаните кои живеат на улицата “Велко Влаховиќ“.


Апр 9, 2009

Струга со контејнери за пластичен отпад

Мала инвестиција но голем ефект. Еколошката свест кај стружани расне.


Апр 7, 2009

Лесно е да се победи со полнење кутии, обвини Фијат Цаноски

ПЕИ до ДИК ќе достави приговори за 22 избирачки места.