Skip to main content
Јан 30, 2009

„Струшко поле“ тоне во вода

Обилните врнежи од дожд и затворените канали, плодната површина ќе ја претворат во езеро.


Јан 29, 2009

Министерот Бајрами во Струга

Семинар за зајакнување на капацитетот на Државниот инспекторат за труд.


Јан 29, 2009

Експресна 51 седница

Струшките советници незаинтересирано ја протуркаа денешната седница. Експресно поминаа сите точки на дневен ред.


Јан 28, 2009

Струшките улици раскопани

Граѓаните сами се справуваат со штетата нанесена од мразот и ризлата.


Јан 28, 2009

5 партии зад еден кандидат за градоначалник на Струга

Ова е заложбата на струшки невладини организации, спортски клубови,  месни заедници но и црковни одбори.


Јан 27, 2009

Вмро Дпмне ја подготви листата со потенцијални кандидати за советници

Струшкиот комитет на Вмро Дпмне ја подготви листата со потенцијални кандидати за советници. Истата се состои од мешовити кандидати членови на оваа партија. Од Вмро Дпмне ги отфрлаат шпекулациите дека ќе го подржат кандидатот на ПЕИ за градоначалник.


Јан 27, 2009

Подмладок на крап пуштен во Црн Дрим

Концесионерите што стопанисуваат со долниот слив на реката Црн Дрим, заедно со одговорните од ХЕЦ „Глобочица“ и Спортско-риболовниот клуб „Црн Дрим“ од Лабуништа, деновиве извршија порибување на долниот слив на реката и вештачкото езеро „Глобочица“ со подмладок на крап.


Јан 22, 2009

Масовна тепачка во ОУ „Нико Нестор“

Тројца ученици се полесно повредени во масовната тепачка помеѓу ученици Македонци и Албанци што се случи во Средното училиште „Нико Нестор“ во Струга.