Skip to main content
Јан 28, 2009

Граѓаните сами се справуваат со штетата нанесена од мразот и ризлата.


Јан 28, 2009

Ова е заложбата на струшки невладини организации, спортски клубови,  месни заедници но и црковни одбори.


Јан 27, 2009

Струшкиот комитет на Вмро Дпмне ја подготви листата со потенцијални кандидати за советници. Истата се состои од мешовити кандидати членови на оваа партија. Од Вмро Дпмне ги отфрлаат шпекулациите дека ќе го подржат кандидатот на ПЕИ за градоначалник.


Јан 27, 2009

Концесионерите што стопанисуваат со долниот слив на реката Црн Дрим, заедно со одговорните од ХЕЦ „Глобочица“ и Спортско-риболовниот клуб „Црн Дрим“ од Лабуништа, деновиве извршија порибување на долниот слив на реката и вештачкото езеро „Глобочица“ со подмладок на крап.


Јан 22, 2009

Тројца ученици се полесно повредени во масовната тепачка помеѓу ученици Македонци и Албанци што се случи во Средното училиште „Нико Нестор“ во Струга.


Јан 19, 2009

Ладното време не ги спречи Стружани заеднички да го прослават празникот Водици.


Јан 16, 2009

Советодавната група  за превенција ќе започне да функционира со поинтензивно темпо. Доколку граѓаните ги пријавуваат случаите, големи се шансите да се реализираат идеите,  и да се зголеми безбедноста во местото каде живеме.


Јан 15, 2009

Додека во Охрид постојано владата вложува во оваа област, не е ваков случајот во  Струга.