Фев 20, 2023
Центар за социјални работи

Со засилени акциски контроли Струга се обидува да го реши проблемот со питачењето

Со посебен протокол, работна група и засилени теренски акции Струга се обидува да го реши проблемот со питачењето. Загрижува тоа што се поголем број деца просат низ струшките улици. Покрај казните, последниот чекор за несовесните родители, кои ги пуштаат децата да питачат е одземање на родителското право.

Фев 16, 2023

Струга започна со хуман третман на бездомните кучиња

Струга конечно започна со хуман третман на бездомните кучиња. За оваа намена издвоени се 600 000 денари, а досега се третирани десетина улични кучиња. Според слободните проценки во струшко има стотици улични кучиња, а овој зафат нема да донесе решение на проблемот. Од општината велат за решавање на проблемот потребни се измени во законот, грижата за уличните кучиња да ја преземе Агенцијата за храна и ветеринарство.

Фев 13, 2023
Агенција за вработување

Слаб интерес за проектот Втора шанса во Струга

Слаб интерес за проектот „Втора шанса“ на Агенцијата за вработување во струшко. Со овој пилот проект им се дава можност на лицата кои од разни причини не завршиле средно образование, да добијат диплома, која не ја стекнале додека биле вклучени во редовното образование.

Фев 13, 2023
Во неговиот дом пронајдени куршуми

Кривична пријава за 20-годишен жител на Велешта

20-годишен жител на Велешта доби кривична пријава. Полицијата во неговиот дом пронајде 4 куршуми боева муниција со различен калибар.

Фев 13, 2023
Свр билтен

Жител на Албанија извршил тешка кражба во Струга

Кривична пријава за жител на Албанија кој насилно влегол во две куќи во Струга од каде противправно одзел накит и други предмети.

Фев 12, 2023
Казино на улицата 15 корпус

Две лица нападнале кавадарчанец во Струга и му одзеле 11 000 денари

Пред казино на ул. „15 Корпус“ во Струга, две лица физички нападнале жител на Кавадарци и му одзеле 11 000 денари.

Фев 9, 2023

Струшката болница доби современ апарат за скрининг на рак на дојка

Министерот за здравство Беким Сали денеска ја посети Општата болница во Струга каде предаде во употреба современ мамограф за скрининг и навремено дијагностицирање на промените на дојка. Апаратот ќе го подигне квалитетот на здравствените услуги на пациентки од југозападниот регион.

Фев 9, 2023
Затекнат непосредно по извршеното кривично дело

Приведен крадец во Струга

Крадецот бил затекнат при излегување од куќа, каде што претходно извршил тешка кражба, при што одзел пари и разни предмети.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top