©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Терчаме непокорни и горди

Трка на непокорот во Вевчани

Трасата е од трансформатор до центарот на Вевчани. Во трката ќе се вклучат поранешни и сегашни ученици во ОУ „Страшо Пинџур“, вели Кочоски.
 |  инфодеск  | 
Вевчани трка

Во чест на Вевчанскиот непокор под мотото „Терчаме непокорни и горди“ во сабота во Вевчани ќе се одржи Крос на поранешни и сегашни ученици на ООУ „Страшо Пинџур“ од Вевчани.

Трасата е од трансформатор до центарот на Вевчани. Во трката ќе се вклучат поранешни и сегашни ученици во ОУ „Страшо Пинџур“ Вевчани. Овој настан е дел од програмата на манифестацијата „Вевчанско лето“ – информира градоначалникот Спасе Кочоски.

Вевчани трка

Организатор на настанот е Вевчани Турист инфо, а покровител општина Вевчани.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top