Skip to main content

Опозицијата против Работната група за ментално здравје на младите

Брнабиќ збесна во Собранието и опозиционерите ги нарече ѓубриња

Брнабиќ видно нервозна го удри микрофонот, но сепак, пред целосно да го исклучи, се слушна како ја нарече опозицијата.
 |  инфодеск  | 
Брнабиќ

Српската премиерка Ана Брнабиќ на седницата на Собранието бурно реагираше на тврдењата на опозицијата за член на Работната група за ментално здравје, а по говорот удри во микрофон и ги нарече опозиционерите ѓубриња.

Мирослав Алексиќ од Народна партија изјави дека во Работната група за ментално здравје и безбедност на младите е и Милица Пејовиќ Милованчевиќ од Институтот за ментално здравје, која, како што тврди Алексиќ, е „блиска пријателка на Кецмановиќ“, родител на момчето кое го изврши масакрот во Рибарот во основното училиште Владислав во Белград.

На ова бурно реагираше премиерката со долг монолог.

„Таа жена, кога се случи трагедијата, ова монструозно убиство, влезе во училиштето со својата екипа и оттогаш не го напушти тоа училиште, работејќи со децата, наставниот кадар и родителите деноноќно, така што родителите рекоа – ние не сакаме некој друг. Ја ставивте денес на тапет, како не ви е срам? Дали разбирате дека има нешто што е над политиката, можете ли да го разберете во главата на локалниот полицаец, дека има нешто што не може да се допре? Не се бранам јас, туку најпрофесионалните луѓе во оваа земја“, рече Брнабиќ, пренесува N1.

Брнабиќ видно нервозна го удри микрофонот, но сепак, пред целосно да го исклучи, се слушна како вели „гомнари“.