Skip to main content

ФОТО: снимено во Славонски брод

Фотографија на која се згрозуваат бројни корисници на Фејсбук

 |  инфодеск  | 

Додека цела Хрватска е обединета само околу една работа – давање помош на настраданите во поплавите и изградбата на брани и да одбранат она што е останато и што може да се одбрани, некој одлучил да се шегува на сметка на поплавите.

Фотографијата над која се згрозуваат бројни корисници на Фејсбук е снимена во близина на едно кафуле во Славонски Брод. Фотографијата прикажува автомобил на кој некој одлучил да го спасува од поплавата и околу него поставил вреќи со песок како брана од поплавата. Спрема коментарите под објавената фотографија, се споменува дека некој сакал да се шегува на сметка на сопственикот на кафулето. Дали навистина се работи за шега или пак за човечка глупост која уште еднаш докажува дека нема граници, останува сами да донесете заклучок.

{loadposition content9}