Skip to main content

Ова се најдобрите мобилни телефони

Меѓу првите четири е еден кинески бренд за кои можеби не сте ни чуле

 |  инфодеск  | 

Една од интересните работи на новата листа е тоа што на високото 4 место се најде еден кинески бренд кој е помалку познат на широката јавност, а тоа е кинескиот OnePlus, кој е основан кон крајот на минатата година.

Порталот Business Insider објави нова листа на најдобри мобилни телефони, за месец мај, која ја составува секој месец. Рангирањето на мобилните уреди зависи од повеќе фактори вклучувајќи го дизајнот, софтверските и хардверски решенија, достапност и цена.

Еве како изгледа целата листа:

19- BlackBerry Q10

18- Motorola MotoE

17- LG G Flex

16- LG G2

15- HTC One Max

14- Samsung Galaxy S4

13- iPhone 5C

12- HTC One

11- Nokia Lumia Icon

10- Nokia Lumia 1020

9- Nokia Lumia 1520

8- Samsung Galaxy Note 3

7- Motorola Moto X

6- Google Nexus 5

5- Samsung Galaxy S5

4- OnePlus One

3- HTC One (M8)

2- HTC One (M8) Google edition

1- iPhone 5S