Skip to main content
Окт 21, 2022
Предлог за промена на кривичниот закон
Доживотен затвор за силувачите во Србија, предлага претседателот Александар Вучиќ. Испратена е иницијатива за промена на кривичниот закон.

Окт 20, 2022
Лиз трас
Трас рече дека разговарала со кралот и го информирала дека поднесува оставка како лидер на Конзервативната партија.

Окт 20, 2022
Германија
Веднаш по пожарот бегалците биле префрлени во друга институција бидејќи пожарот целосно ја уништил зградата во која биле сместени.

Окт 20, 2022
Надзорни задачи
Шпанските авиони се очекува да слетаат во Бугарија на 1-ви ноември и ќе извршуваат должности за заштита на воздушниот простор заедно со бугарските воздухопловни сили.

Окт 19, 2022
Ураган иан
Инфекцијата може да се случи откако бактеријата, која живее во топла соленикава вода, ќе влезе во телото преку откриени исеченици или рани.

Окт 18, 2022
Две лица загинаа
За време на спуштањето на балонот, во кој имало 28 патници и двајца членови на екипажот, животот го загубиле двајца шпански државјани.

Окт 18, 2022
Сексуална експлоатација во атина
По пристигнувањето во Грција, жените се сместувале во стан, во кој што живееле и водечките членови на мрежата, кои ги надгледувале и ги принудувале да плаќаат висока месечна кирија.

Окт 17, 2022
Вооружени сили
Домаќин годинава ќе биде Белгија. Во вежбата ќе се користат само макети на нуклеарно оружје, објаснуваат од НАТО.