Skip to main content
Јул 6, 2023
Meta му фрли ракавица на Маск
Meta ја лансираше Threads, ривалската апликација на Twitter. Апликацијата забележала пет милиони регистрации во првите четири часа од своето постоење.

Најтопол ден
Јул 5, 2023
Просечната светска температура достигна нов максимум
Ова е смртна казна за луѓето и екосистемите, предупредуваат научниците.

Јун 30, 2023
Неговите корени се од Бугарија, но живее во Велика Британија каде работи како фитнес инструктор и се претставува како Иван Хокинс.

Јун 30, 2023
Нова екстремна забава за милијардерите
Virgin Galactic, Unity полета од пистата во Ново Мексико и достигна височина од 85.000 метри со што се приклучи во трката за вселенски туризам, заедно со Blue Origin на Безос и SpacеX на Маск.

Јун 29, 2023
Конечната одлука за еден од најчестите вештачки засладувачи во светот ќе биде објавена на 14 јули, а може да доведе до значителни промени на пазарот.

Јун 28, 2023
2000 полицајци распоредени од утрово во случај на натамошно насилство
Полицаецот осомничен дека пукал е обвинет за убиство, иако полицијата првично излезе со информација дека момчето со својот автомобил се движел кон полицајците доведувајќи ги во опасност.

Јун 28, 2023
8-годишната Нина започна хуманитарна кампања за својот татако
Граѓаните масовно се одзвале на повикот за помош од 8-годишната Нина, не само од Нови Сад туку и од околните градови.

Јун 28, 2023
Италијанците бараат почит кон културата
Министерот за култура Џенаро Сандуљано го нарече ова сквернавење на речиси 2.000 години стариот амфитеатар на Флавија „сериозно, недостоинствено и знак на голема непристојност“. Казната со која се соочува овој турист се движи од 15.000 долари до пет години затвор.