Skip to main content
titan
Јун 23, 2023
Експертите тврдат дека екипажот на подморницата „Титан“ не ни биле свесни за имлозијата.

Јун 23, 2023
Дрес код за туристите и локалното население
Будва им се придружи на Сплит и на Дубровник, воведувајќи дрес код или „бикини закон“ со кој се забранува шетање по костим за капење во градската средина. Казната за разголени туристи е 200 евра, во Дубровник е 130 евра, а во Сплит 150 евра.

лабораторија
Јун 22, 2023
Месо од лабораторија до трпеза
САД издадоа лиценци на две компании да продаваат пилешко месо одгледано од животински клетки во лабораторија.

titan
Јун 21, 2023
OceanGate Expedition Titanom
Канадски авион синоќа во потрагата по подморницата открил подводни звуци, објави американската крајбрежна стража.

Јун 15, 2023
Сторителите се непознати
Засега непознати сторители пукале со огнено оружје врз жртвата, маж, државјанин на Република Северна Македонија.

Јун 14, 2023
Здравство
Препораката е насочена кон превенција и контрола на инфекции, надзор и мониторинг, иновација и достапност на ефективни антимикробни средства, претпазлива употреба и соработка меѓу земјите-членки и на глобално ниво.

Јун 12, 2023
Air Defender 23
Вежбата Air Defender 23, предводена од Германија, ќе трае до 23 јуни и ќе вклучува околу 250 воени авиони од 25 земји на НАТО и партнери, вклучувајќи ги Јапонија и Шведска, кои аплицираа за приклучување кон алијансата.

Јун 12, 2023
Најконтроверзниот италијански политичар
Берлускони боледувал од леукемија „подолго време“ и неодамна добил инфекција на белите дробови.