Skip to main content

Сервис кој ја проценува вашата личност

Five Labs работи на основа на тоа што правите на Фејсбук

 |  инфодеск  | 

Startup Five лансирале интересена алатка под името Five Labs која, како што велат, ја предвидува личноста на корисникот на основа на објавите на Фејсбук.

Five Labs лингвистички ги проучува содржините на објавите на Фејсбук и ги издвојува клучните зборови со кои прави проценка на личноста односно корисникот на профилот на Фејсбук. Но, тоа не е се. Сервисот ви дава можност да се споредите себеси со останатите пријатели, но и со одредени јавни личности.

Апликацијата можете да ја пробате на labs.five.com, но треба да имате во предвид дека не е познато како Five Labs се снаоѓа со македонскиот јазик.

{loadposition content9}