Турција поседува Библија во која Исус го најавил доаѓањето на пророкот Мухамед

Папата Бенедикт 16 побарал дозвола да ја погледне книгата која била сокриена последниве 12 години.

 |   | 
Knigata vo Turcija
Книгата во Турција

Knigata vo TurcijaТурција тврди дека поседува Библија стара 1 500 години во која пишува дека Исус Христос го најавил доаѓањето на Мухамед.

Папата Бенедикт 16 побарал дозвола да ја погледне книгата која била сокриена последниве 12 години.

Книгата, чија вредност е проценета на 28 милиони долари, наводно содржи претскажување од Исус за доаѓањето на пророкот Мухамед, што е за Католичката црква неприфатливо, тврди турскиот министер за туризам Ертугрул Ѓунај.

Министерот Ѓунај потврдил дека Ватикан ја побарал книгата на увид. Турските власти ја откриле оваа книга во 2000-тата год. во операција против криумчари на реликвии. Библијата долго време беше запленета и чувана во Анкара а наскоро би требало да биде изложена во Етнографскиот музеј.

Knigata vo Turcija

 

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top